Használd ki az elméd erejét! Gyermekagykontroll tanfolyam iskolánkban

Mindannyian zseninek születtünk, egy csodálatos szuperszámítógép birtokában vagyunk – ez nem más, mint az agyunk. Pontosan nem is sejtjük, hogy milyen fantasztikus lehetőségeket kaptunk az élettől, amíg el nem kezdjük tudatosan használni elménket.

Január elején tanulóink Kovács Erika gyermekagykontroll oktató segítségével agykontroll tanfolyamon vehettek részt iskolánkban. Húsz diák élt e nagyszerű lehetőséggel. Az agykontroll egy olyan, vallásoktól és ideológiáktól független, tudományos és jól belátható alapokon nyugvó módszer, amelynek célja, hogy gondolataink erejét saját javunkra tudjuk fordítani, mely által akár meg is változtathatjuk saját életünket.

A kétnapos képzésén rendkívül sokféle tudás, képesség, készség birtokába jutottak az érdeklődők. Többek között megtanultak ellazulni, amely a feszültség levezetésének leghatékonyabb módja. Megtanulták és megértették azt is a jelenlevő gyermekek, hogy milyen fontos szerepet játszanak életünk alakulásában a kimondott szavak és gondolatok. A diákok elsajátíthattak néhány hasznos és praktikus problémamegoldó technikát is. A gyermekek megismerték az úgynevezett pozitív gondolkodást, amely segít céljaink elérésében, az értékek felismerésében és a mentális energiák mozgósításában.

Nátz Blanka, 5. osztályos tanulónk így vélekedik a tanfolyamról:

„Nagyon örülök, hogy eljuthattam erre a tanfolyamra. Sok mindent tanultunk, például gyakoroltuk a relaxálást, megismertük a „három ujj” technikát. Ez a módszer arra jó, hogyha a felelésnél megakadunk, akkor össze kell csak tenni az ujjainkat, és eszünkbe jut minden, amit elfelejtettünk. Ezt a technikát azóta is használom, és boldogan mondom, hogy nekem azóta is működik.”

Zárásként mit is mondhatnék? Röviden talán így fogalmazhatok: a tanulóink a kétnapos kurzuson megtanultak felelősséget vállalni önmagukért.

Frühwirth Ildikó
innovátor-fejlesztő mesterpedagógus
szervező tanár

Posted in Hírek, Integrált nevelés, oktatás.