Együttműködések

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK

 

Együttműködési keret-megállapodásunk van a NYmE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központtal. A megállapodás tárgya: együttműködés a tanárképzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlatok lebonyolításában és szakmai támogatás nyújtásában, a nyugat-dunántúli régióban.

Évente megrendezésre kerül a megyei Széchenyi nevét viselő iskolák találkozója, minden évben más intézményben. Ezeken a találkozókon diákjaink műveltségi, sport és ügyességi versenyeken mérik össze tudásukat. Alkalom nyílik szakmai tapasztalatcserére.

 

Együttműködési megállapodásunk van:

  • A helyi sportegyesülettel, ennek keretében kölcsönösen használhatjuk egymás sportlétesítményeit. Iskolánk számos tanulója tagja az életkor szerint szervezett utánpótlás csapatoknak.
  • A helyi polgárőr egyesülettel, közösen veszünk részt szemétszedésen, a polgárőrök felkészítik és benevezik diákjainkat a területi polgárőr versenyre.
  • A helyi alkotókörrel. Közös kézműves alkotónapokat szervezünk.
  • A Győr-Moson_Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Részt veszünk a rendőrség tematikus iskolai gyermek- és ifjúságvédelmi programjában az iskola rendőre programban. A program keretében a rendőr baleset-megelőzési foglalkozásokat tart az iskolában.
     

Testvériskolai együttműködési megállapodásunk van:

  • A Széki Általános Iskolával (Románia) és
  • A Felsőszeli Széchenyi István Alapiskolával (Szlovákia).

A megállapodások keretében együtt működünk a hagyományok őrzése, a tanulók művészeti nevelése, a baráti kapcsolatok ápolása egymás értékeinek megismerése terén. Az együttműködés során meglátogatjuk egymás települését, részt veszünk közös rendezvényeken. Pedagógusaink között szakmai kapcsolatokat alakítunk ki, mely módszertani tapasztalatok átvételében, jó gyakorlatok átadásában valósulhat meg.

 

            Rendszeresen részt veszünk a környékbeli (Lébény, Öttevény, Kunsziget, Bőny, Győrzámoly) által rendezett versenyeken, ahol lehetőség nyílik szakmai tapasztalatcserére.