Iskolai Microsoft 365 rendszer tájékoztató

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!

 

Iskolánkban bevezetésre került a Microsoft 365 vállalati rendszer iskolai változata, melyet a Microsoft díjmentesen biztosít az iskoláknak.

A rendszerben mindenki, aki az iskolához tartozik legyen az tanár vagy diák kap egy „céges” e-mail címet amivel akár levelezhet is, de ez itt sokkal többet jelent. Ez a cím egyben egy bejelentkezési azonosító is az intézményünk digitális felületeire. 
A jelszóval hozzáférhetőek például a számítógépen használt irodai programok (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, stb.) webes változata, így akár a programok telepítése nélkül szerkeszthetünk dokumentumokat. Illetve a csoportmunkához, csevegéshez, videokonferenciához is használható Teams alkalmazás is.
Mint egyik webes alkalmazás változat így a Teams sem tud minden funkciót mint, amit a telepített programok ezért a megfelelő használhatósághoz ezt érdemes letölteni és a számítógépre telepíteni. 

A csomag részeként használható a OneDrive felhő tárhely 1 TB mérettel.

A bejelentkezéshez mindenki az iskolába lépéskor kap egy felhasználói nevet (e-mail címet) és egy kezdeti jelszót, amit az első belépéskor meg kell változtatnia. Amennyiben ezt elfelejti egy gyermek akkor az osztályfőnökénél tud kérni újat, illetve , ha az első bejelentkezéskor a rendszer kért tőle hitelesítési e-mail címet (akár saját vagy a szülő e-mail címét) akkor saját maga az elfelejtett jelszó linken kaphat újat.

Az egyes rendszerek használatához rengeteg segítséget kaphatunk a programok Súgó-jában.

Az Microsoft 365 szolgáltatásai bármilyen internetkapcsolattal rendelkező számítógépről elérhetőek.
Bejelentkezni a felületre a portal.office.com oldalon lehet.