A 2.a osztály „ Kincsvadászai”

Évek óta nagyon népszerűek iskolánkban a Graph-Art Kiadó gyermekmagazinjai a Tudorka, a Tatu, a Tappancs és az Oké. Az idei tanévben 3 osztályunk is bekerült a referencia osztály programba. Ez azt jelenti, hogy az egy osztályban tanuló diákok 70%-a vásárolja meg a magazinokat. A programba való bejutás után lehetőségünk nyílt részt venni a kiadó által meghirdetett KINCSVADÁSZAT versenyen.

Feladatunk volt:

1. Fordulónként ( 8 alkalommal) megoldani az aktuális feladatsort, és a helyes megfejtések betűjeléből kirakni egy értelmes szót.

2. Megfejteni a kincshez vezető nyomokat.

3. Az utolsó forduló végéig elkészíteni a kincsestérképet, rajta a berajzolt nyomokkal. A nyomokat minden alkalommal másképp – valamilyen rejtvény formájában – kaptuk meg.

Csapattagok: Frank Ágoston, Fülöp Mátyás, Limp Hanna, Köteles Vanda, Jagadics Máté,Spadaro Marco, Sterkovich Barna.
A Kincses térkép megálmodója és megrajzolója Spadaro Marco volt. A lelkes kis csapatunk örömmel értesült róla, hogy nyertesei lettünk ennek az országos versenynek. Így az osztályunkban kialakíthatunk egy kis olvasósarkot, ehhez kaptunk egy könyvespolcot illetve 50 000 Ft értékben csodaszép könyveket, albumokat. Köszönet a gyerekeknek a pontos munkájukért, és természetesen a szülőknek, hogy az újság megvásárlásával támogattak bennünket.

Németh Péterné

 

Posted in Hírek.