„No BackPack Day”

Idén először került megrendezésre intézményünkben a „No BackPack Day” elnevezésű rendezvény.

 A megmozdulás egy 10 éves kislány, Mongai Fankam nevéhez köthető, aki megfigyelte, hogy Kamerun vidéki területein a legtöbb gyereknek kilométereket kell gyalogolnia az iskolába, hátizsák nélkül, a tanszereiket a kezükben, vagy zacskókban cipelve. Mongai úgy döntött, hogy intézkedik, ezért megosztotta aggodalmát tanáraival. A Blythe Elementary igazgatója, a személyzet és az egész diákság kiállt az ügy mellett azzal a feltétellel, hogy a tanulók egy nap hátizsák nélkül jöjjenek iskolába! Minden kelléküket és könyvüket a kezükben vagy műanyag zacskóban kellett vinniük, ahogy a kameruni gyerekek teszik azt mindennap.
 2012 óta közel 40 charlotte-i iskola is csatlakozott a megmozduláshoz, és több mint 20.000 iskolatáskát és taneszközt kaptak Kamerun, Zöld-foki-szigetek, Libéria, Malawi, Nigéria, Sierra Leone, Dél-Afrika, Togo és Torontó gyermekei.

 Iskolánk tanulói ismét bizonyították kreatívitásukat és rengeteg egyedi, ötletes megoldást találtak arra, hogy „bármibe elhozzák a felszerelésüket, csak iskolatáskába ne”!

 

Posted in Hírek.